Zcooly Cup

Fotbollsturneringen med det tungvrickande namnet Zcooly Cup går av stapeln varje år en helg i början av augusti, i Alafors, drygt 2,5 mil norr om Göteborg längs med E45:an. Namnet på cupen kommer ifrån att en av Ahlafors IF:s samarbetspartners är företaget Zcooly, som arbetar med ”roligt lärande” i form av programmering och pedagogiska dataspel.

Turneringen är öppen för pojk- och flicklag födda 2006-2011. Speltiden är 2×11 minuter, underlaget på Svenska Stenhus Arena som är känd som en av Västersveriges vackraste idrottsplatser, är natur- och konstgräs och alla lag är garanterade att få spela minst tre matcher.

Vid sidan av fotbollsmatcherna bjuds det på många skojiga kringaktiviteter, som bad och minigolf. I ett aktivitetstält bjuds det på pyssel, bollplank och lärande spel, och det bästa av allt är att alltsammans är gratis för såväl spelare som syskon, men även för lekfulla ledare och föräldrar.

Övernattning sker i Alafors till det facila priset av 50 kr per person och natt. Inget lyxboende, men att sova på liggunderlag på golvet är ett minne för livet som formar både fotbollsproffs och andra vuxna. Enklaste sättet att ta sig till Alafors är med buss från Trollhättan, Kungälv eller Göteborg dit man lätt tar sig med tåg eller flyg från hela landet.

Får ni inte nog av samvaro runt fotbollsplanen kan ni passa på att besöka Ale Vikingagård, en gård man byggt för att öka kunskapen om vikingatiden i området och att uppmärksamma de arkeologiska fynd man gjort i trakten. Eller varför inte ta en tripp till Göteborg och gå på Liseberg när ni ändå är i närheten.

Hur mycket ni har lust och tid att göra och uppleva kring Zcooly Cup-helgen kan ju även ha  ekonomiska begränsningar. Genom att sälja Delikatesskungens produkter kan ni dra in extra pengar till klubbkassan. Det fungerar helt enkelt så att ni tar upp beställningar på salami, cheddarost, praliner och andra lättsålda godbitar, bland släkt, vänner, lokala företag eller varför inte kommunpolitiker. Det är väldigt svårt att säga nej till unga idrottstalanger som kämpar för att ha råd att förverkliga sina drömmar.

Sedan levererar ni varorna till slutkunden och behåller er del av vinsten. Det är en tävling minst lika spännande som vilken fotbollsmatch som helst, och dessutom en lönsam och rolig väg för er att komma iväg på den här och andra turneringar och träningsläger.