Skidtävlingen ICA cup

Sverige har stolta traditioner när det kommer till skidåkning. Sixten Jernberg, Thomas Wassberg, Marie-Helene ”Billan” Westin, Gunde Svan, Charlotte Kalla och Marcus Hellner är bara några av de skidlöpare som har satt Sverige på kartan. För att inte tala om Mora-Nisse, och då tänker man ju främst på Vasaloppet, det lopp som är allra mest känt utomlands.

ICA cup kanske inte klingar så bekant, men Kalle Anka cup är desto kändare. Tävlingen startade redan 1976 av tidningsförlaget Egmont, men från 2013 är det ICA Sverige AB som tagit över sponsorskapet, därför bytte skidcupen namn. Tretton- och fjortonåringar från hela Sverige gör upp i en prestigefylld skidtävling. Man tävlar i längdåkning, distanslopp, sprint, en kort och en lång stafett, samt skicross och skicrosstafett.

Tävlingen avgörs i två steg. Först en lokal tävling i det egna distriktet. Sedan en riksfinal med de allra bästa. 2019 anordnas finalen av ICA cup helgen 8-10 mars av Rehns BK i Bollnäs. De tävlande är födda 2005 och 2006.

Här har skidstjärnor som Stina Nilsson och Charlotte Kalla inlett sina karriärer. Nästa svenska skidlegend kanske är en ung åkare i er klubb, så se till att han eller hon får chansen att pröva sina skidor och stavar i vinter. Till Bollnäs åker ni lämpligen tåg eller buss, och väl framme i Bollnäs kan ni bo på hotell, vandrarhem eller bed & breakfast.

Förutom de rent idrottsliga förutsättningarna måste det ju finnas pengar också. Ett sätt för klubben att ha råd att göra en satsning på ICA cup är att försöka er på lite försäljningsarbete. Delikatesskungen har ända sedan 1992 hjälpt idrottsklubbar och föreningar att nå sina mål. Klubben säljer delikatesser som cheddarost och salami på sin egen ort och bland släkt och vänner. Efter det skickar Delikatesskungen ut de sålda varorna till er som levererar dem till slutkunderna och så delar ni på vinsten. Förutom att försäljningen är lönsam är den ett sätt att få upp lagandan. Genom att samarbeta kring ett försäljningsmål och hjälpas åt att nå det skapas både välstånd och vänskapsband. Börja med att beställa gratis information, så kan ni sedan själva avgöra om det är än väg för er.