Träningsläger i Dalarna

Det är mycket som är viktigt på träningsläger. Att det finns arenor för den eller de sporter man vill träna, att träningsanläggningarna håller måttet och att det finns kompetent personal på plats. Men sedan är det en massa runtomkring, som att avstånden inte är för stora mellan träning och boende, att maten är bra, att det finns fungerande wifi, aktiviteter att göra och ställen att se när man inte tränar.

Allt detta finns på Södra Dalarnas Idrottscentrum i Hedemora. Här finns lokaler för exempelvis fotboll, handboll, friidrott, gymnastik, bordtennis, simning, bowling, men också längdåkningsspår med konstsnö och skridskobanor. Tränare, massörer och experter på träningslära hjälper er med det rätta upplägget.


I Hedemora finns två vandrarhem och ett hotell ett stenkast från Idrottscentrum. Maten kan ordnas med catering som levererar matlådor, men det finns också restauranger inom räckhåll. Och när ni varken tränar, äter eller sover finns det ett rikt kulturutbud i Hedemora. Bio, bad, fiske och vacker natur är något av det som erbjuds.

Till Hedemora tar ni er enklast med tåg eller buss. Från Stockholm är det 17,5 mil, från Göteborg 44. Södra Dalarnas Idrottscentrum håller igång verksamheten året runt. Vill ni åka skidor är det såklart dumt att boka in sig mitt i sommaren, men anläggningarna är öppna även då.

Så det är bara att bestämma när ni vill åka och sedan ringa och kolla om det finns plats. Eller ja, först måste ni kanske kolla att ni har råd. Idrottsläger kostar pengar, oavsett upplägg. Om klubbkassan tryter kan ni fylla på den genom att samla eller jobba ihop pengar. Anordna en match mot föräldrar eller ett kommunalt veteranlag och ta inträde och sälj korv och kaffe, eller tillverka något ni kan sälja.

Eller kontakta DelikatessKungen. Sedan början av 90-talet har unga idrottare, föreningar och skolklasser sålt delikatesser mot provision. För den som är villig att lägga ner tid och engagemang är det ett klockrent sätt att finansiera ett träningsläger. Företaget tillhandahåller delikatesser, högkvalitativ mat och konfekt från anrika producenter runt om i Europa. Ni säljer dem i era kanaler, till släkt och vänner, på nätet eller till privatpersoner och företag där ni bor.

Ju mer ni säljer, desto mer pengar blir det till klubbkassan. Ni förbinder er inte att sälja en viss mängd eller lägga en viss tid på försäljningen, utan säljer bara precis så mycket som ni har lust.