Åhus Beachhandboll Festival

I skånska Åhus arrangeras varje sommar Åhus Beachhandboll Festival som är Europas största evenemang för beachhandboll. Under tio dagar spelar 1 400 handbollslag handboll utomhus på sand vid havet. Det är pojk- och flicklag på åtta år ända upp till seniorer.

Matcherna är tio minuter långa i alla klasser, såväl i gruppspel som i finalspelet. Totalt är det nitton beachhandbollsplaner där det kommer att spelas handboll från morgon till kväll, men även om det är kul med handboll, och kanske särskilt att spela utomhus, så är detta i första hand en enda stor fest. Inför festivalen byggs en hel handbollsby upp på stranden. Spelplaner och aktivitetsmontrar, men också restauranger och underhållningsscener med artistuppträdanden på kvällarna. Internationellt berömda handbollsspelare dyker upp för att förgylla folkfesten för både spelare och publik.

Lagen bor i ”teamboende”, vilket innebär skolsal på gångavstånd från tävlingsområdet. På skolorna kan ni också duscha och äta frukost innan det är dags att promenera till spelarenan på dagarna. Föräldrar och övrig publik får hitta egna boendelösningar, men Åhus är en turistort, så det går säkert bra. Och anledningen till att det är en populär semesterort handlar inte bara om att det går att spela handboll här. I Åhus finns två sandstränder, ett naturreservat, en småbåtshamn och massor av kaféer, restauranger och butiker, så här kommer hela familjen att ha fullt upp.

Så har ert handbollslag tid över i sommar borde ni absolut boka in en resa till Åhus. Det är lätt att ta sig dit, exempelvis med buss från Kristianstad dit ni kan ta tåget. Den svåra biten är väl att få råd med festivalen, anmälningsavgift, kost och logi.

Ett sätt är att jobba ihop med DelikatessKungen. Sälj företagets delikatesser mot provision så kan er andel finansiera cupresan. Det är enklare än man kan tro, vilket kan bekräftas av de tusentals grupper som precis på detta sätt skaffat sig pengar till att åka på cup, träningsläger eller skolutflykt.

Först tar ni upp beställningar av förstklassiga delikatesser som dragerad lakrits, ekologisk olivolja eller balsamvinäger fermenterad på ekfat, på er egen ort, genom att knacka dörr. Till er hjälp har ni DelikatessKungens app och tryckta försäljningsmaterial.

Nästa steg är att leverera alla varor ni sålt, och samtidigt ta betalt för dem. Sedan återstår bara att summera försäljningen och blicka framåt, mot Åhus Beachhandboll Festival.