Fotbollsläger i Danmark

Att åka på träningsläger är alltid spännande och att göra det utomlands gör äventyret så mycket större. I Ringe på den danska ön Fyn finns ett idrottscenter som ger ert fotbollslag bästa möjliga förutsättningar att genomföra ett lika effektivt som roligt fotbollsläger. Här finns fem gräsplaner, ett gym och en idrottshall, men också tennisbanor och en simhall så att ni kan variera träningen maximalt.

Hit har såväl danska som svenska lag åkt i tio år för att träna och slipa på sina fotbollskvalitéer. Personalen har mycket erfarenhet och kunskap. De vet kort sagt vad ett fotbollslag vill ha ut av ett läger och ser till att hjälpa er med det.

Ni inkvarteras i fyrabäddslägenheter med dusch och toalett. Ingen överflödig lyx, men ett fullt fungerande boende så att ni kan fokusera på träningen. Skulle ni ändå vilja göra något annat under er Danmarksresa ligger Ringe bara 2,5 mil från Odense, Danmarks tredje största stad, med stort utbud av kultur, aktiviteter och sevärdheter.

Ringe och Odense ligger alltså på Fyn, den där lilla ön i mitten av Danmark. Från Helsingborg är det c:a 17 mil med bil eller buss. Ett annat sätt att ta sig dit är med tåg från Köpenhamn som ju numera bara ligger en halvtimme från Malmö.

Inga praktiska problem att komma iväg på träningsläger till Ringe alltså. Då återstår den ekonomiska utmaningen. Om ert fotbollslag inte har en fullproppad klubbkassa bör ni börja i den änden. Det finns flera sätt att samla ihop pengar till ett idrottsläger. Man kan söka bidrag och tigga lite här och där, men minst komplicerat är att jobba för det. Skapa ett event med uppträdanden eller en loppmarknad där överskottet går till klubbkassan, eller sälj något.

Då kan ni t ex jobba ihop med DelikatessKungen. Genom att sälja delikatesser kan ni tjäna pengar till träningsläger eller cupresor på ett kul sätt. Ni säljer på nätet eller den egna hemorten med hjälp av företagets säljmaterial. Varorna är exempelvis dragerade mandlar, balsamvinäger och lagrad cheddarost, så där finns något för alla smaker.

Först tar ni upp beställningar och först därefter börjar ni leverera delikatesserna till kunderna. Genom det upplägget slipper ni riskera att sitta med ett osålt lager och kunderna betalar inte förrän de får hem sina delikatesser. På det här sättet har såväl idrottslag som skolklasser kommit iväg på sina drömresor. Nästa gång är det kanske er tur?