Sunne Sommarland Cup, fotboll

Mitt i sommaren, i början av juli, spelas Sunne Sommarland Cup, en fotbollsturnering för flickor och pojkar på 10-13 år. Spelplatsen är såklart Sunne i Värmland, där åtta fotbollsplaner står redo, och arrangören heter IFK Sunne Fotboll. Speltiden är 2 x 20 minuter. De äldsta klasserna, P/F13-14, spelar niomannafotboll, övriga klasser sjumanna. Alla lag är garanterade att få spela minst fem matcher.

Mat och logi bestämmer lagen själva om de vill ska ingå genom att välja det deltagarkort som passar de egna behoven. Boendet som erbjuds är hårt golv i skolmiljö. Enkelt, men funktionellt och billigt.

I alla deltagarkort ingår en t-shirt till varje spelare och inträde på Sunne Sommarland, som marknadsför sig som ”Sveriges roligaste land”. En av de stora fördelarna med Sunne Sommarland Cup är närheten till allting. Spelarna kan själva gå mellan fotbollsplaner, matställen, boende och Sunne Sommarland. Så vill ert fotbollslag spela en trevlig och välordnad cup i sommar är Sunne ett mycket bra val.

Tillhör ni den stora gruppen av fotbollslag som inte badar i pengar finns det alltid sätt att fylla på klubbkassan. Erbjud era tjänster till kommunen eller företag där ni bor, samla tomburkar genom att sätta upp anslag att ni kan hämta in era grannars samlade pant, anordna en loppis eller utmana kommunpolitikerna på en fotbollsmatch där ni tar inträde.

Eller använd ett beprövat sätt. DelikatessKungen startade sin verksamhet 1992 och har sedan dess hjälpt tusentals fotbollslag, ishockeyklubbar, gymnastikföreningar och skolklasser att förverkliga sina drömresor. Ni säljer företagets delikatesser mot provision, så ju mer ni säljer, desto mer pengar blir det till klubbkassan.

Produkterna det gäller är lättsålda delikatesser som ekologisk jungfruolivolja, salami från ett anrikt familjeföretag och balsamvinäger fermenterad på ekfat. Gemensamt för samtliga är att de inte säljs i butik, så enda sättet att få tag i dem är att köpa av DelikatessKungens försäljare. Ni säljer delikatesserna på hemmaplan, till privatpersoner eller företag, eller på nätet där varje spelare får en egen webbshop med en adress att sprida till släkt och vänner.

Ni tar inga ekonomiska risker utan säljer så mycket ni vill och så länge ni tycker att det är roligt, men många grupper som jobbat med DelikatessKungen har återkommit för att starta en ny försäljning nästa år eftersom de upptäckte hur kul och lönsamt det var. Så varför inte prova att tjäna pengar till cupresan genom försäljning?