Handbollsläger i Danmark

Det är många handbollslags dröm att få åka på handbollsläger i utlandet. Den drömmen är möjlig att uppnå i Danmark, närmare bestämt i Hjörring på Jylland. Där anordnar OLKA Sportresor träningsläger i handboll, men också i andra sporter eftersom det både finns fotbollsplaner, tennisplaner, en simhall och mycket annat i omgivningarna. OLKA:s erfarenhet av att arrangera idrottsresor sträcker sig ända bak till 1970-talet, så de har bra koll på klubbarnas behov och kapaciteten hos sina samarbetspartners.

I Hjörring sker handbollsträningen i den nybyggda sporthallen på gångavstånd från boendet som består av fyrbäddsrum med våningssängar, dusch och wc på rummet. Där finns också tvättmöjligheter och samlingsrum med tv, Playstation, Nintendo Wii mm.

Hjörring är en trevlig småstad på norra Jylland. Från Sverige åker man lättast dit via färjeförbindelsen mellan Göteborg och Fredrikshamn tre mil från Hjörring, men det går också att åka bil, tåg eller flyg till Köpenhamn och sedan vidare norrut med tåg eller buss.

Så vill ert handbollslag åka på ett välordnat träningsläger i bra lokaler och trevliga omgivningar är Hjörring rätt plats. OLKA Sportresor kommer se till att ni kan fokusera på träningen genom att ta hand om allt runtikring, som träningstider, konferensrum, transporter, kost och logi, och kanske en träningsmatch mot ett danskt lag om ni är sugna på det.

Jo, en sak förutom träningen måste ni ordna själva – finansieringen. Det gör ni enklast genom att samla ihop pengar innan träningslägret. Lite hjälp på traven kan ni få om ni tar kontakt med DelikatessKungen som genom sina samarbeten med idrottsklubbar och skolklasser förverkligat tiotusentals cupresor, träningsläger och klassresor.

Era spelare säljer företagets delikatesser på sina egen bostadsort, till grannar eller lokala företag. Först tar ni upp beställningar på lufttorkad salami, vällagrad cheddarost, ekologisk olivolja och andra högkvalitativa delikatesser. När ni känner att marknaden är färdigbearbetad får ni hem varorna till er och levererar dem till kunderna samtidigt som ni tar betalt. Med det här upplägget behöver varken ni eller kunderna lägga ut pengar i förväg. Kungen betalar vid leverans och ni behåller er andel av pengarna efter avslutad försäljning.

Eftersom laget får provision på allt ni säljer bestämmer ni själva hur mycket pengar ni ska tjäna till ert handbollsläger. Andra grupper som jobbat med DelikatessKungen har återkommit för att få råd med både två och tre resor för det här är ett lika lönsamt som roligt sätt att tjäna pengar.