Skövde Basketcup

Skövde Basketcup är i år öppen för lag födda 2002-2008, både flickor och pojkar. Spelplatsen är nio idrottshallar i Skövde där basketlag från hela Sverige (och vanligtvis också några från Norge) kommer att drabba samman 10-12 maj. Men hinner ni inte spela den här gången kan ni vara säkra på att turneringen kommer tillbaka nästa år.

Det är i stort sett Svenska Basketbollförbundets regelverk som gäller och matchtiden är 2 x 16 minuter. Oavgjorda matcher avgörs i ”sudden death”. De yngsta spelar enligt ”Easy Basket”-regler med lägre korg och mindre bollstorlek.

För de lag som vill erbjuds logi i fem olika skolor, men som deltagande lag har ni också rabatterade priser på flera hotell. Mat erbjuds tre gånger om dagen, från middag fredag kväll till lunch på söndagen.

Och förutom basket och mat blir det som alla tidigare år ett cupdisco med fritt inträde för alla cupdeltagare. Ledarna hänvisas till ”ledarefikat” en trappa upp där det utlovas kaffe, kaka och trevligt umgänge. Förutom discot erbjuds halva priset på många aktiviteter hos Laserdome Skövde, såsom shuffleboard, pingis och biljard (och självklart också laserdome).

Till Skövde åker ni enklast tåg, med SJ eller MTR. Men det går också busstrafik dit, om ni inte föredrar att åka med egna bilar, t ex via E20.

Startavgiften, resan och eventuella kringkostnader går att lösa med en vanlig, hederlig insamling, men visst vore det coolt att tjäna ihop pengarna själva? Flera företag erbjuder den möjligheten. T ex kan ni starta ett samarbete med DelikatessKungen, som låter basketlag, men också andra idrottsföreningar och skolklasser, sälja deras produkter mot provision.

Ni säljer deras lufttorkade salami, belgiska, handgjorda chokladpraliner, ekologiska jungfruolivolja och prisbelönta cheddarost till vem ni vill. Ni kan knacka dörr hos grannar och vänner, uppvakta lokalpolitiker, gå till föräldrarnas jobb eller sälja utanför ert lokala köpcentrum. När beställningarna är upptagna skickar DelikatessKungen varorna till er, som därefter levererar dem till slutkunderna och tar betalt.

Ni får en del av försäljningsvärdet och ju mer ni säljer desto större blir den andelen. Alltså kan det löna sig rejält att lägga lite extra kraft på försäljningen. Förutom att det är ekonomiskt lönsamt är det roligt och lärorikt att sälja.