Friidrottsträningsläger på Mallis

Sverige har under lång tid varit en stark friidrottsnation och nya talanger dyker upp hela tiden. Tyvärr gör vårt klimat att det är svårt att träna utomhus året runt, och i de få inomhushallar inredda för friidrott är det ont om tider.

Ett sätt för friidrottsklubbens juniorer att få till en sammanhängande period av högkvalitativa träningspass är att åka på träningsläger utomlands, förslagsvis till varmare breddgrader. Förutom god träning kan det göra under för sammanhållningen i klubben och bli ett minne för livet.

LA Travel arrangerar resor till stora sportevenemang som fotbollsmatcher i Premier League och grand prix-lopp i Formel 1, men också träningsläger i olika sporter i olika delar av världen, t ex friidrottsläger i Magaluf på Mallorca. Där har man en anläggning med löparbana, utrustning för hopp och kastgrenar, tillgång till styrketräning och terränglöpning.

Anläggningen ligger nära stranden och det lägenhetshotell där ni kommer att inkvarteras, så att ni slipper att lägga en massa tid på att transportera er. Men vill ni ta er in till Palma, Mallorcas huvudstad med 400 000 invånare och ett stort kultur- och nöjesutbud, går det regelbundna bussar dit.

Det bästa är nog ändå vädret. Mallorca har 300 soldagar per år. På sommaren är medeltemperaturen ofta över 20 grader, på vintern 10-15. Det är med andra ord ett stabilt klimat där man sällan behöver anpassa sina planer efter väderleken, och blir det för varmt kan man alltid svalka sig i Medelhavet, eller i poolen.

Fördelen med att boka sitt träningsläger i samarbete med en arrangör är att man slipper tänka på allt själv utan kan fokusera på träningen. Här kan ni boka ett färdigt paket med flyg, hotell med helpension och massor av träning från ett företag med lång erfarenhet som har tänkt på allt.

Det enda ni behöver göra är att dyka upp i tid på flygplatsen laddade för en veckas intensiv friidrott. Och betala såklart. Smakar det så kostar det, men även det har en lösning. Ni kan tjäna pengar till er träningsresa.

Samarbeta med DelikatessKungen och sälj deras produkter till vänner och bekanta eller på företag i er stad. Det rör sig om lättsålda delikatesser som prisbelönt, engelsk cheddarost, kallrökt salami med minst 96 procent kötthalt, ekologisk jungfruolivolja och andra godsaker i snygga förpackningar. Ni får provision på försäljningen så ju mer ni säljer, desto mer tjänar ni.