Halmstads Laxacup

Under en långhelg i slutet av juli arrangerar Halmstads Bollklubb fotbollsturneringen Halmstads Laxacup för ungdomar i åldern 11-15. Sjumannalag för de två yngsta klasserna, niomanna för nästa två och elvamanna för femtonåringarna. Turneringen, som i år firar fyrtioårsjubileum, spelas på Halmstad Arena IP i centrala Halmstad, strax bredvid riksväg E6/E20, där det finns hela nio gräsplaner för ändamålet.

Alla matcher, såväl gruppspel som slutspel, spelas i 2 x20 minuter och döms av legitimerade domare, de flesta distriktsdomare. De yngsta klasserna (P11, P12, F11 och F12) spelar inte slutspel utan poolspel där alla spelare erhåller medaljer. Alla lag garanteras minst fem matcher.

För de lag som så önskar erbjuds såväl övernattning som mat. Turneringen spelas torsdag-söndag och de första matcherna börjar redan klockan 8.00 på torsdag morgon, så de lag som behöver övernattning natten mellan onsdag och torsdag kan få det för en extra kostnad. Annars är det tre nätter som gäller, i skolsalar. Även maten serveras i de skolor man bor på.

Halmstad når ni enklast med tåg eller buss, om ni inte tar er dit med egna bilar. Staden ligger på västkusten mittemellan Göteborg och Malmö, fjorton mil från vardera staden. Till Stockholm är det 50 mil.

När ni ändå är i turistidyllen Halmstad mitt i sommaren bör ni passa på att se mer av staden. Kör lite gokart på Östra Strandens Gokartbana och besök den härliga sandstranden i Tylösand och kanske få en skymt av den lokala hotellägaren Per Gessle. Eller varför inte bada inomhus på ett av södra Sveriges största äventyrsbad, Halmstad Arena Bad?

Så många val, så lite tid! Och så lite pengar? Ligger er klubb långt från Halmstad kanske en resa till Laxacupen svider i klubbkassan, men goda råd är inte dyra utan tvärtom lönsamma. Sedan 1992 har företaget DelikatessKungen samarbetat med skolklasser, fotbollslag och andra idrottsföreningar.

Affärsidén är enkel. Ni säljer deras produkter på provision, levererar varorna till slutkunden och tar betalt. Sedan får ni en del av överskottet. Ju mer ni säljer, desto mer pengar tjänar ni och ni väljer själva hur mycket tid ni ska lägga på försäljningsarbetet. Delikatesserna, t ex cheddarost, salami och ekologisk olivolja, är av högsta kvalitet och paketerade i trevliga presentförpackningar som är svåra att motstå. Läs mer här och se om inte detta kan vara er biljett till Halmstad i sommar.