Tennisläger i Falköping

Att spela tennis på de egna banorna kan vara nog så inspirerande, men ibland vill man åka bort och fokusera fullt ut på spelet. Då är ett tennisläger med klubben det enda rätta och en av de bästa platserna för det är Falköping, där Falköpings Tennisklubb huserat sedan 1938 med egen verksamhet för både nybörjare, juniorer och seniorer. Numera erbjuder man också tennisläger för andra klubbar.

Här finns sex utomhusbanor med Båstadgrus och fyra inomhusbanor med plexipave. I tennishallen finns trådlöst internet, projektor och ett modernt konferensrum för teoretiska övningar och möjlighet att titta på Youtubetennis.

Önskar ni hjälp med träningen finns klubbens erfarne tränare Alfredo Delgado att hyra in, men också kanslist och vaktmästare. Eftersom tennisanläggningen är belägen mitt i ett större idrottsområde finns stora möjligheter att testa på andra sporter under lägret. Inom en radie på några hundra meter finns volleybollplaner, beachvolleyboll, friidrott, bordtennis, bowling, fotboll, handboll och mycket mer. Grupper som bokat minst tre dagar tennisläger får dessutom bada gratis på Odenbadet med både inne- och utomhusbassänger.

Det ligger ett vandrarhem i direkt anslutning till tennislokalerna. Detta är det logialternativ de flesta lägergrupper väljer, men det finns också hotell på nära håll om ni skulle föredra det.

När ni inte spelar tennis eller idrottar på annat sätt kan ni grilla eller laga mat i köken som finns i anslutning till tennisanläggningen eller kanske ta del av all historia som finns i området. Olof Skötkonung ligger begravd i Varnhems klosterruin några kilometer bort, bara för att nämna ett exempel, men här finns massor av ruiner, runstenar och annat av historiskt intresse. Föredrar ni roligare resmål hittar ni Skara Sommarland tre mil och en kort bussresa bort.

Till Falköping åker ni annars enklast tåg. Med X2000 från Stockholm eller Göteborg, eller söderifrån med södra stambanan från Jönköping eller Malmö. Från tågstationen går ni enkelt till tennisanläggningen.

För att ha råd med ett tennisläger och så många kringaktiviteter ni vill och har tid med kan ni sälja Delikatesskungens produkter. Det är lyxiga, presentförpackade varor som salami med mycket hög kötthalt, prisbelönt engelsk cheddarost, belgiska, handgjorda chokladpraliner och ekologisk jungfruolivolja från Sicilien.

Ni väljer själva hur och var ni säljer. Inte nog med det, ni väljer hur mycket pengar ni ska få till lagkassan eftersom ni får provisionsbaserad ersättning. Det är lättsålda produkter och Delikatesskungens personal hjälper er hela vägen med goda råd och support.