Roslagscupen, fotboll

Mitten av juni, sommarlovet är igång på allvar, men det är fortfarande långt till hösten och man har en hel sommar att se fram emot. Men mest av allt längtar man i det läget till spelstart i Roslagscupen, en fotbollsturnering för pojkar och flickor mellan 9 och 16 år. Platsen är Östhammar i norra Uppland, underlaget är naturgräs.

De äldsta spelar 11-manna, de yngsta 5-manna och däremellan 7 och 9 spelare per lag. 2 x 25 minuter per match för de äldsta, 2 x 15 för de yngsta och (ja, ni gissar rätt) 2 x 20 minuter i mellanklasserna P/F10-12.

En långhelg, fredag-söndag, med två övernattningar på skolor i närområdet är det som erbjuds. Medtag liggunderlag och sängkläder. Mat serveras tre gånger om dagen, specialkost går att ordna och utöver det finns kiosker på samtliga spelplatser. Fotbollen spelas på nio arenor runt om i kommunen: Almo, Alunda, Ekeby, Film, Gimo, Harg, Norrskedika, Österbybruk och Östhammar. 

Turismen är omfattande i Roslagen, så medföljande fans och familjemedlemmar kan hitta boende på hotell, vandrarhem, pensionat och campingar i området. Har ni inte fullt upp med fotboll och mat finns flera badplatser, kaféer och en massa kulturevenemang och museer. Här finns flera vallonbruk med smedjor och utställningar för den historieintresserade.

Har klubbkassan sinat? Det går att råda bot på detta. Roslagscupen är inte särskilt dyr att spela, men med mat, boende, resa och kringaktiviteter är den inte gratis. Lägg därtill alla andra cuper, träningsläger och annat som fotbollslag vill göra finns det nog inte en enda idrottsförening som har gott om pengar. Åtminstone kan det alltid bli bättre.

Testa försäljning! Genom provisionsbaserad försäljning åt DelikatessKungen tjänar ni inte bara pengar till laget utan väljer själva hur mycket pengar ni ska tjäna. Jobba mer, så tjänar ni mer. Varorna det gäller är lättsålda delikatesser som salami, cheddarost och belgiska praliner i snygga presentförpackningar. Till er hjälp har ni DelikatessKungens säljteam som finns med som bollplank under hela försäljningen, professionellt säljmaterial och en praktisk säljapp som förenklar jobbet.

De lag som återkommit till DelikatessKungen år efter år vittnar om att försäljningen – och därmed vinsten – blir bättre för varje gång i takt med att försäljningsstrategierna förfinas. Övning ger färdighet, precis som i fotboll.