Ishockeyläger i Finland

Om ert ishockeylag planerar att åka på träningsläger, har ni kollat in möjligheterna att kombinera det med en utlandsresa? I Vierumäki, i Vanda i södra Finland, arrangerar Vierumäki Resort & Sport Institute of Finland läger i sporter som golf och tennis, men även ishockey. Och här finns det resurser! Två ishockeyrinkar inomhus och en utomhusrink utanför ishallen. Här kan flera lag, kanske hela klubben, åka på gemensamt läger.

Allting sker på samma plats. Det är kanske det allra bästa med ett läger i Vierumäki, att ni slipper lägga tid och energi på att transportera laget mellan boende, träningsarena, restaurang och andra aktiviteter. Här är det gångavstånd till allt.

Till Vierumäki åker ni båt och buss från Stockholm. Först båt till Helsingfors och därifrån buss, men det här är ingenting ni behöver planera själva. Både båt- och bussresa ingår i paketet ni köper. Detsamma gäller boende på hotell, frukost, lunch och middag samt två träningspass per dag och en träningsmatch mot ett finskt lag. Om ni mot alla odds får nog av hockey kan ni även prova på andra sporter på plats. Det här är ett idrottsparadis där ni kan hyra montainbikes, simma, spela bowling, åka skidor eller träna på gym.

Att åka på träningsläger är något av det roligaste man kan göra. Det ger en boost för laget, både på och utanför ishockeyrinken. En gemensam resa ökar sammanhållningen och blir ett minne för livet oavsett om spelarna blir ishockeyproffs i NHL eller revisorer i Mellansverige. Så se till att inte resan stupar på att ni inte har råd. Ni kan t ex ta hjälp av DelikatessKungen som i snart trettio år har samarbetat med idrottsföreningar och skolklasser. Ni säljer deras delikatesser och finansierar på så sätt ert ishockeyläger.

Varorna det gäller är lättsålda delikatesser av hög kvalitet, som salamikorv med hög kötthalt, ekologisk olivolja, belgiska praliner och engelsk, prisbelönt cheddarost. Alltihop kommer i trevliga presentförpackningar. Ersättningen är provisionsbaserad, så ju mer ni säljer desto mer tjänar ni och ni väljer själva hur mycket tid ni vill lägga på försäljningen. Ni bestämmer också om ni ska sälja till grannar och vänner, lokala företag, en satsa på en central försäljningsplats på er ort eller alltsammans på en gång. Det är kul och lärorikt att sälja och många klasser och klubbar återkommer år efter år till DelikatessKungen eftersom de också upptäckt att det är lönsamt.