Hellton Cup, handboll

Under en helg i slutet av november varje år arrangerar IF Hellton sin handbollsturnering Hellton Cup i Karlstad, öppen för killar och tjejer på 11-16 år. Den yngsta klassen spelar matcher på 2 x 10 minuter, övriga 2 x 15 minuter. Först gruppspel med 4-5 lag per grupp. De två bästa går till A-slutspel, resten till B-slutspel och alla lag garanteras fyra matcher. Boende sker på närliggande skolor eller Scandic Hotel.

IF Hellton bildades 1933 och har sedan 1947 varit en renodlad handbollsklubb. Hellton Cup har man arrangerat på Sundsta Bad- och Idrottshall sedan början av 1990-talet så det här är en gammal turnering arrangerad av en anrik klubb. Att det är just en ungdomsturnering man gjort sig känd för är ingen slump. Ungdomsverksamheten har alltid varit kärnan i IF Hellton, och Hellton Cup är en av Sveriges mest uppskattade ungdomscuper.

Skulle ni vilja (och hinna) göra något mer under helgen i Karlstad kanske Nöjesfabriken med sina fina bowlingbanor eller trampolinparken JumpYard Karlstad kan passa. Eller något helt annat, Karlstad är en stad full av aktiviteter.

Vill ert handbollslag vara med i Hellton Cup kan ni börja samla pengar till resan redan nu så att ni inte behöver välja bort några aktiviteter av ekonomiska skäl. Som idrottsförening kan man anordna en loppmarknad, sälja lotter eller något annat. Ett populärt sätt att finansiera cupresor och träningsläger är att sälja delikatesser ihop med DelikatessKungen.

De har i snart 30 år samarbetat med idrottslag och skolklasser som sålt företagets produkter på den egna orten eller bland släkt och vänner i sociala medier. Varorna det gäller är delikatesser av hög kvalitet, som salamikorv, cheddarost och balsamvinäger. När ni tagit kontakt med DelikatessKungen får ni hem försäljningsmaterial. Ni får också tillgång till en smart försäljningsapp och alla spelare i laget får en egen webbshop på internet så att ni kan dela länken med alla ni känner.

Därefter börjar försäljningen. Först tar ni upp beställningar och när ni känner er nöjda får ni hem alla sålda produkter, levererar dem till kunderna och tar samtidigt betalt. Arbetet är helt provisionsbaserat så ni väljer själva hur mycket tid ni ska lägga på försäljningen. Provisionsupplägget gör ju på sätt och vis att ni också väljer hur mycket pengar ni ska tjäna. De grupper som lyckats allra bäst har finansierat hela sin cupresa med försäljningen och sedan återkommit till DelikatessKungen för att tjäna ihop till nya resor.