Gotland, idrottens ö

Vill er klubb åka på träningsläger kan ni testa Gotland. Nästan oavsett sport faktiskt. Det är verkligen ingen slump att Gotland går under namnet idrottens ö för här finns ett gäng anläggningar för alla tänkbara sporter, och läget gör att fotbollsplaner och golfbanor är snöfria och spelbara nästan hela året.

Gotland är som gjort för orientering och cykling, det finns rackethallar, löparbanor, ishallar, ridanläggningar, simhallar och gym. Inte bara i Visby utan över hela ön, från Fårösund i norr till Havdhem i söder, och eftersom ön inte är så stor kan ni kombinera vid behov. Gotland saknar järnväg, men det går bussar överallt för en billig penning. Om ni inte vill besöka flera träningsanläggningar för att utveckla er egen sport kan ni passa på att testa på något helt annat bara för skojs skull. Fotbolls- eller basketspelare blir säkert inte sämre på respektive bollsport för att ni bokar en skjutbana några timmar. Eller varför inte prova de traditionella gotländska aktiviteterna varpa och pärk?

När ni inte sportar kan ni njuta av Gotlands vackra natur, rika flora och fauna, vackra gamla kyrkor och intressanta fornlämningar. Som ni märker finns det gott om alternativ. Något annat det finns gott om på Gotland är boenden. Det finns hotell, vandrarhem, stugbyar och campingplatser för alla smaker och plånböcker.

Eller kanske inte för alla plånböcker, inte de som är helt tomma. Behöver ni fylla på klubbkassan innan ni bokar ett idrottsläger på Gotland kan ni sälja delikatesser åt DelikatessKungen. Idrottsklubbar och andra grupper av ungdomar som säljer deras varor får provision på allt de säljer. Det är lättsålda delikatesser som cheddarost, salami och chokladpraliner som man säljer på den egna orten, till privatpersoner eller företag. Varje säljare får dessutom en egen webbshop som man kan sprida på nätet.

När ni känner er färdiga med att ta upp beställningar skickar DelikatessKungen alla sålda varor till er kontaktperson. Därefter levererar ni dem till kunderna samtidigt som ni tar betalt. Eftersom ersättningen är provisionsbaserad bestämmer ni själva hur mycket ni ska sälja. Ju mer tid ni lägger på försäljningen, desto fler varor kommer ni sälja och då tjänar ni mer pengar till ert träningsläger.

Förutom att det är lönsamt är det roligt och lärorikt att sälja. Se det som en sport – när ni anstränger er mer och jobbar tillsammans får ni ett bättre resultat.