Göransson Cup, futsal

En helg i slutet av januari varje år sedan 2014 arrangerar Sandvikens IF Fotboll Göransson Cup, en turnering i futsal för killar och tjejer på 9-17 år. Göransson själv grundade Sandvikens Jernverk i mitten av 1800-talet och futsal är en slags inomhusfotboll med färre spelare, mindre plan och en mindre boll med mer dämpad studs. Lite snabbare, lite roligare.

Vanligtvis blir det över 300 lag med totalt 4 000 spelare och ledare som gör upp på nio planer i Göransson Arena och på Jernvallen. Vid sidan av fotbollen anordnas diverse aktiviteter i turneringens ”funzone”.

På nätterna inkvarteras lagen i skolsalar inklusive helpension. Tre mål mat om dagen från fredag middag till frukost på söndag serveras på tre närliggande skolor, i möjligaste mån samma skola man bor på. Anhöriga och spelare som önskar bo lite bekvämare än på skolgolv kan bo för rabatterat pris på Scandic Väst i Gävle eller på Hotell Hedåsen ett stenkast från arenaområdet.

En del klasser brukar bli fulltecknade, så vill ni vara säkra på att få en plats i nästa Göransson Cup gör ni klokast i att anmäla er så fort som möjligt. Om anmälningsavgiften och reskostnaden avskräcker kan ni lösa det genom att sälja DelikatessKungens produkter mot provision på er egen hemort. Många idrottsklubbar har fått råd med både cupresor och träningsläger genom försäljningssamarbete med DelikatessKungen.

Först tar ni upp beställningar på lufttorkad salami, dragerad lakrits, ekologisk olivolja och andra delikatesser genom att knacka dörr i bostadsområden eller uppvakta lokala företag. Till er hjälp har ni DelikatessKungen-appen och tryckt försäljningsmaterial.

När ni känner er nöjda med försäljningen lägger ni en beställning hos DelikatessKungen och får därefter hem alla produkter ni sålt. Sedan levererar ni dem till kunderna som samtidigt betalar. Ni behåller er andel av pengarna. Svårare än så är det inte och ett friare extrajobb kan man knappast tänka sig. Ni bestämmer själva hur ni ska sälja, när och till vem, och eftersom ersättningen är helt provisionsbaserad behöver ni inte hålla koll på antal arbetade timmar utan får betalt efter hur ni har lyckats.

DelikatessKungen har jobbat ihop med idrottslag, skolklasser och andra unga grupper ända sedan 1992 och har vid det här laget genomfört över 25 000 lyckade samarbeten, så ni får all tänkbar hjälp för ett lyckat resultat. Resten är upp till er. Precis som på fotbollsplanen.