Vänerns Pärla Cup, innebandy

I månadsskiftet september-oktober spelas innebandyturneringen Vänerns Pärla Cup. Det är pojkar och flickar på 11-14 år (totalt åtta klasser) som drabbar samman under två helger, men alla matcher i en klass spelas på en och samma dag. Från tidigt på morgonen fram till kvällen spelas match efter match i NOVAB Arena med fyra hallar under samma tak, samt i en femte, UNICA-hallen, några minuters promenad bort. Matchtiden är 2 x 14 minuter för de äldsta, 2 x 12 för de yngsta.

Spelplatsen är Mariestad och arrangören för Vänerns Pärla Cup som spelats sedan 2014 heter IBK Lockerud. Och eftersom alla matcher spelas på en dag (en lördag eller söndag) finns det en möjlighet att slå ihop turneringen med ett träningsläger för ert lag. Det finns möjlighet till ett träningspass redan på fredagskvällen och ytterligare två pass lördag-söndag.

Fast för de flesta lag räcker det kanske med själva cupen. När man inte spelar själv kan man titta på andra matcher, och så är det kringaktiviteter som diverse tävlingar och gratis lagfotografering. Att hela turneringen är koncentrerad till i stort sett en enda arena ger en fin sammanhållning mellan lagen och gör att det aldrig blir en lugn stund.

Bor man i närheten av Mariestad går det att klara sig utan övernattning, men annars finns Vadsbogymnasiet där ni kan välj att sova en eller två nätter. I skolans restaurang serveras frukost, lunch och middag. På NOVAB Arena finns det kiosk och café om det börjar kurra i magen mellan måltiderna. Där kan även medföljande fans och familjemedlemmar stilla sin hunger. Dessa erbjuds förresten rabatterat hotellboende på närliggande hotell.

Vare sig ni väljer att åka över dagen eller bo i Mariestad fredag-söndag och väva ihop cupen med ett eget träningsläger kommer det att gå åt pengar. Innebandy är ändå en skapligt billig hobby och en cuphelg i Mariestad är inte dyrare än någon annan, men vill ni ha mer pengar att röra er med kan ni starta ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen.

Ni väljer själva hur och var ni ska sälja deras belgiska praliner, lufttorkade salami och andra läckerheter. När ni tagit upp beställningar levererar ni varorna samtidigt som ni tar betalt för dem. Andra idrottsklubbar och föreningar har genom försäljningen fått råd med både cupresor och träningsläger, så det kan ni också få. Dessutom är det ett kul och lärorikt jobb.