Simläger på Åland

Ett träningsläger för simning kan man ha vartsomhelst där det finns en simbassäng, men det kan vara kul att åka iväg med simklubben till en ny plats. För koncentrerad träning, men också för att bygga på sammanhållningen i laget. Det kan räcka med att åka till grannbyn eller sova i tält utanför sin egen lokala simhall, men ibland vill man åka lite längre bort.

Att åka på ett simläger utomlands kan tyckas lite dyrt och krångligt, men inte om det är lätt att ta sig dit och alla på resmålet pratar svenska. Låter det för bra för att vara sant har ni aldrig varit i Godby på Åland. Efter Mariehamn är det Ålands näst största ort. Fast det betyder inte så mycket, det bor bara drygt tusen ålänningar där. Det finns en fabrik, en skola och ett centrum med några affärer och restauranger. Men så finns där också ett stort och nybyggt idrottscenter med tennisplaner, gym och en 25-meters simbassäng.

Under lägret bor ni med helpension på Godby Vandrarhem, men alla detaljer kan ni med fördel lämna åt Sportstravel, det svenska företaget som arrangerat sportresor och träningsläger i många år och som också arrangerar simläger för svenska lag i åländska Godby. Allt ni behöver göra är att ta färjan över till Åland. Eftersom Godby ligger mitt på Åland kan vi välja mellan färjorna som lägger till i Mariehamn och Eckerö. Från Mariehamn är det ungefär 1,5 mil till Godby, och det dubbla från Eckerö.

Eller ja, förutom att åka dit och träna måste ni också betala, och även om det är nära till Åland och billigt att ta färjan dit kommer ett åländskt träningsläger kosta pengar. Ett enkelt sätt att finansiera denna och andra idrottsresor är att starta ett försäljningssamarbete ihop med DelikatessKungen. Om ni säljer deras delikatesser mot provision kan denna försäljning bekosta hela träningslägret.

Först tar ni upp beställning på DelikatessKungens cheddarost, ekologiska olivolja, lufttorkade salami och andra läckerheter. Ni kan knacka dörr bland bostäder på er egen ort, uppvakta lokala företag eller sälja genom kampanjer i sociala medier. När marknaden är bearbetad skickas varorna till er kontaktperson. Nästa steg är att leverera dem till kunderna samtidigt som ni tar betalt. Till er hjälp har ni DelikatessKungens app, tryckta försäljningsmaterial och samlade erfarenhet.