Träningsläger i Turkiet

Att åka på träningsläger utomlands med fotbollslaget kan lyfta hela truppen och dessutom bli ett minne för livet. En härlig solresa till fotbollstokiga Turkiet kanske kan vara något. Den går att boka helt själv, men ett alternativ är att boka den med Turkietresor, som arrangerat resor från Skandinavien till Turkiet i över tio år, allt från all inclusive-resor till ordinära budgetresor, seniorresor, konferensresor och inte minst träningsläger, till både kända och okända resmål som Alanya, Antalya, Belek, Cirali, Kemer och Side.

Åker man på en vanlig solsemester är man kanske mest intresserad av att hotellet ska ligga nära stranden, ha en schysst pool och en god frukostbuffé. Åker man för att träna fotboll är det mycket annat som ska klaffa. Att man får mycket träningstid på en bra träningsanläggning såklart, men också att det är lätt att ta sig dit från hotellet. Tvätt av träningskläder och förvaring av träningsutrustning är också viktigt, och så vill man att både spelare och ledare ska få möjlighet att återhämta sig mellan träningarna. En viktig del i det är att spelarna bokas in på samma våning på hotellet och har en och samma reserverade plats i matsalen. Det här vet alla som försökt hålla ordning på ett tjugotal unga fotbollsspelare med mycket spring i benen, men en ovan arrangör skulle kunna missa en hel del detaljer och därmed sänka helhetsupplevelsen.

Att Turkiet är ett populärt resmål är inte så konstigt. Det är ett land med mycket kust mot Medelhavet, varmt klimat under sommarhalvåret och ganska lite nederbörd. Stabilt semesterväder helt enkelt.

Men Turkiet är så mycket mer än bara sol och värme. Det finns mycket kultur i landet som både tagit till sig det västerländska och islamiska traditioner. Här samsas exempelvis kurdisk, arabisk, persisk och slavisk kultur och musik. Arkitektur är en annan turkisk paradgren som borgar för många intressanta utflyktsmål var i landet ni än befinner er.

Innan ni packar behöver ni kanske ta en titt på klubbkassan. Hur ni än bor och vart ni än åker kommer en träningsresa till Turkiet kosta mer än att åka till Stockholm och titta på en staty av ”Nacka” Skoglund. Men det går att lösa. Ett sätt att fylla på kassan till laget är att sälja Delikatesskungens produkter, som salamikorv, cheddarost, olivolja och belgiska praliner. Gör en laginsats och resan är så gott som bokad.