Storvretacupen i innebandy

Runt årsskiftet varje år spelas Storvretacupen. Seniorklasserna och de äldsta juniorerna i slutet av december, de yngre pojk- och flickklasserna, ner till tioåringarna, under första veckan i januari. I de yngsta klasserna delar man förutom ålder upp startfältet på en lätt och en svår klass så att alla lag får möta lagom hårt motstånd. Totalt är det över 800 lag som gör upp i 29 klasser. Så om ert innebandylag bara har tänkt spela en enda turnering det närmaste året är detta det givna valet.

Storvretacupen spelas i idrottshallar runt om i Uppsala. För att ta spelarna mellan tävlingsarenor, mat och boende används UL, Uppsala Länstrafik. Det är bara att visa upp deltagarkortet på bussen, resorna ingår i priset.

Något annat som ingår är rabatt på entré till Fyrishovs äventyrsbad med härliga 30 grader i vattnet. Annars väljer ni själva vad som ska ingå, det finns tre olika deltagarkort. I det billigaste ingår inget boende, i det dyraste är det boende på hotell och i medelvarianten övernattning i skola. Mat under cupdagarna är också valfritt. Det går att köpa ett heltäckande matkort, men också enstaka matkuponger. Alla måltider har vegetariska alternativ, specialmat för allergiker och en rejäl salladsbuffé.

Så egentligen behöver ni inte tänka på någonting mer än att ta med era klubbor och ett glatt humör, och så anmäla laget. Till Uppsala tar ni er med buss, tåg, flyg eller bil.

Men hur välarrangerad Storvretacupen än är har ni antagligen fler innebandyturneringar i planeringen. Kanske något träningsläger också, och allt kostar. Men även pengar går att få till, genom hederligt arbete. Nu kanske någon invänder att arbetsmarknaden är begränsad för unga innebandyspelare, men det finns öppningar. DelikatessKungen samarbetar med såväl innebandyklubbar som basketspelare, ridtjejer och skolklasser. Sälj deras produkter och låt vinsten betala era innebandyresor.

Upplägget är enkelt. Ni säljer företagets handgjorda praliner, ekologiska olivolja, lufttorkade salami och andra läckerheter till grannar, vänner, på mammas jobb, på nätet eller var ni vill. Först tar ni upp beställningar, sedan levererar ni varorna, tar betalt och behåller er del av pengarna. För varje delikatess ni säljer blir det mer pengar i klubbkassan, ni tar ingen ekonomisk risk och säljer så mycket ni vill. Enklare kan det nästan inte bli.