Skadevi Cup, fotboll

Varje sommar arrangerar IFK Skövdes fotbollssektion Skadevi Cup. Det har de gjort i över tjugo år och tack vare goda arrangemang, bra mat, professionella domare och fin service har cupen växt sig allt större. Nuförtiden är det runt 300 lag som samlas på fotbollsplanerna i och omkring Skövde under några dagar mitt i sommaren.

Cupen är öppen för pojk- och flicklag från 12 år upp till 16. Den yngsta klassen, tolvåringarna, spelar sjumannafotboll. Utan slutspel, men alla lag är garanterade att få spela minst fem matcher. PF13 & 14 spelar niomanna, övriga med elvamannalag, och i de klasserna är det först gruppspel där ettan och tvåan i gruppen går till A-slutspel medan övriga får spela B-slutspel.

Övernattar gör man på skolor, där det även serveras mat, men de lag som vill fixa egen kost och logi kan göra det och får då ett avdrag på cuppriset. Sovplats i tre nätter samt frukost, lunch och middag för en dryg tusenlapp per spelare är såklart svårslaget.

Men livet är inte bara fotboll. Även om man skulle spela två matcher samma dag är merparten av dygnet matchfritt och det kan ju vara roligt att få med sig några minnen utanför fotbollsarenan också. Ett besök på Skara Sommarland kanske? Där bjuds det på tivoliattraktioner, vattenrutschkanor och mycket annat.

För att ha kul i vatten behöver ni förresten inte ända till Skara. Arena Skövde Upplevelsebad finns mitt i centrala Skövde, och dessutom finns flera ”vanliga” badplatser, med både utomhusbassänger, bryggor och trampoliner i lokala sjöar. Minigolf och glass är ett snudd på obligatoriskt tillval.

Så vill ni åka på cupresa nästa sommar är Skadevi Cup ett hett tips, här skapas det minnen för livet förutom att det spelas bra och spännande fotboll. Till Skövde åker ni enklast och billigast buss eller tåg om ni inte vill ha med er egna bilar för att lättare kunna åka omkring i Skövde med omnejd.

Behöver ni mer pengar i klubbkassan för denna eller andra resor kan ni starta ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen. Om ert lag säljer deras delikatesser tjänar ni pengar så att ni har råd med cupresor och träningsläger. Tiotusentals grupper, skolklasser och idrottsföreningar har redan testat att sälja DelikatessKungens salami, chokladpraliner och andra läckerheter och många har återkommit för ett nytt samarbete när de behövt mer pengar, eftersom de märkt att det är lättförtjänta pengar och dessutom kul.