Ö-Bollen Vinter

För ett halvår sedan skrev jag om Ö-Bollen Sommar, en fotbollsturnering för barn och unga som spelas på Öckerö utanför Göteborg. Nu går turen till vinterversionen, Ö-Bollen Vinter, som även den spelas på Öckero och arrangeras av Öckerö IF, men inomhus i klubbens uppvärmda inomhushall Göstahallen som har två planer med konstgräs.

Ska man vara riktig petig spelar man inte fotboll utan futsal, inomhusvarianten med färre spelare (fyra utespelare plus målvakt), mindre boll och en mindre spelplan. På det sättet blir spelet mer tekniskt och lite rappare än vanlig fotboll. Därför är även matchtiden komprimerad och i Ö-Bollen Vinter spelar alla klasser matcher om 1 x 12 minuter.

För att få in en hel tävling på bara två planer har man delat upp cupen på en klass per dag, så på en lördag eller söndag i januari-mars spelar upp till 24 lag i samma åldersgrupp hela turneringen från start till mål på en enda dag, först gruppspel och sedan slutspel. Alla lag garanteras minst fem matcher.

Till Öckerö tar ni färjan från Göteborg. Från färjeläget Lilla Varholmen tar den bara tolv minuter, lika länge som en match i Ö-Bollen, men mindre ansträngande. Fast bor ni längre bort kan det ändå kännas jobbigt att behöva ta färjan tidigt på morgonen och för att slippa resa halva natten kan ni bo i stugor eller på vandrarhem. Checka in på kvällen och kom utvilade till tävlingsarenan där det serveras frukostbuffé. Under dagen serveras mer mat, men det finns också café med fika i hallen, för spelare och publik.

Behöver laget tjäna pengar för att ha råd med denna och andra cupresor kan ni starta ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen. De levererar, ni säljer och så delar ni på vinsten. Varorna det gäller är lättsålda delikatesser som belgiska chokladpraliner och ekologisk olivolja, allesammans i attraktiva presentförpackningar.

Ni bestämmer själva hur och var ni ska sälja, till er hjälp har ni DelikatessKungens app och säljmaterial. Ni börjar med att ta upp beställningar och när ni är klara får er kontaktperson hem alla varor som sålts så att ni kan ta itu med den avslutande delen, att leverera och ta betalt.

Med det här upplägget tar ni alltså inga ekonomiska risker, behöver inte ligga ute med pengar eller skicka tillbaka osålda varor. Dessutom väljer ni hur mycket tid ni ska lägga på försäljningen och därmed också hur mycket pengar ni ska tjäna.