Ö-Bollen Sommar

Under tre helger på försommaren, med start 30-31 maj 2020, spelas fotbollsturneringen Ö-Bollen, öppen för pojk- och flicklag, på natursköna Öckerö i Göteborgs skärgård. Totalt kommer över 200 lag spela runt 600 matcher på åtta planer. Arrangör är Öckerö IF, den lokala idrottsföreningen som satsar hårt på ungdomsidrott. Alla klasser spelar 7-mannafotboll och matcherna döms av förbundsdomare och utbildade föreningsdomare.

Kanske verkar det besvärligt att ta sig till en skärgårdsö, men det är det inte. Färjan från Göteborg tar drygt tio minuter och den går ibland så ofta som var tionde minut. Väl framme på ön finns allt på nära avstånd. På Öckerö finns fina badstränder, ett vandrarhem, bed & breakfast, ett hamnkafé, en medeltida kyrka och mycket mer.

Spelarna själva behöver å andra sidan inte röra sig så mycket om de inte känner för en och annan paus från fotbollen. Mat serveras vid arenan, med specialkost för allergiker, och lagen får sova på skolgolv i närliggande skolor. Inte jättelyxigt, men mysigt! Glöm bara inte att ta med egna liggunderlag.

När fotbollshelgen är slut är det bara att återvända med färjan till Göteborg, varifrån man kan åka buss, tåg och flyg till övriga Sverige. Eller med egna bilar såklart. Men passa på att besöka Liseberg först!

Det kan ju vara en ekonomisk fråga också hur man ska åka till Ö-Bollen och vad man ska göra på vägen. Om klubbkassan inte är fylld till bredden kan ni fylla på den först. Idrottsföreningar säljer ju ofta lotter och julkalendrar, men eftersom många andra gör det kan ni välja en mer udda inkomstkälla, och förhoppningsvis mer lönsam också. Sälj delikatesser!

DelikatessKungen heter ett företag som samarbetat med idrottsklubbar och skolklasser i snart 30 år. Genom att sälja deras delikatesser kan ni tjäna pengar till denna och andra cupresor. Ni tar upp beställningar på deras salami, cheddarost och andra godsaker. Sedan levererar ni varorna, tar betalt och behåller er del av vinsten. Försäljningen är helt provisionsbaserad, så ju mer ni säljer desto mer pengar tjänar ni.

Många lag, klasser och föreningar återkommer till DelikatessKungen för nya försäljningar, för att det fungerar och för att man aldrig kan få nog med pengar. För det kommer ju ständigt nya träningsläger och fotbollscuper. Att den här turneringen heter Ö-Bollen Sommar tyder ju på att det finns en Ö-Bollen Vinter också. Det gör det, så om försäljningen går bra vet ni vart ni kan stoppa pengarna.