Nu kan man anmäla sitt lag till Gothia Innebandy Cup

Sedan 10 mars så är det fritt fram för alla intresserade lag och klubbar att anmäla sig för att delta i 2014 års upplaga av den stora och internationella ungdomsturneringen Gothia Innebandy Cup som går av stapeln i Göteborg under trettonhelgen nästa år, närmare bestämt mellan 3 till 6 januari. Redan har en rad lag från olika delar av Sverige anmält sig. Är det er tur att anmäla er till Gothia Innebandy Cup 2014 nu?

Gothia Innebandy Cup

Firar jubileum nästa år
Gothia Innebandy Cup är precis som namnet så riktigt antyder ganska intimt förknippad med den stora fotbollsturneringen Gothia Cup och det är exakt samma arrangör som står bakom innebandyturneringen, nämligen BK Häcken. Idén till att även dra igång en innebandyvariant av Gothia Cup kom man på år 1994 när man såg ett behov av ett arrangemang för ungdomar även vintertid. Första året så deltog 135 lag från fem olika nationer. Allt eftersom åren har rullat på så har cupen ökat i storlek och omfattning och när man nu alltså siktar in sig på jubileumsåret 2014 års upplaga av Gothia Innebandy Cup – turneringen fyller ju bevars hela 20 år då – så räknar man med att långt fler än 500 lag från ett tiotal nationer kommer att kämpa så svetten lackar under turneringen. Gothia Innebandy Cup är sedan lång tid tillbaka en renodlad ungdomsturnering som är öppen för spelare i åldrarna 11 till 18 år. Om man ser till arrangemangets storlek så är det väldigt lätt att inse att det de facto är världens absolut största innebandytirnering för ungdomar som vi snackar om här.

Så här spelas Gothia Innebandy Cup
Hela cupen inleds på traditionellt vis med gruppspel. Varje deltagande lag placeras i en grupp som består av 4 till 5 lag där alla möter alla i en enkelserie. De två bäst placerade lagen i respektive grupp går sedan vidare till det så kallade A-slutspelet medan övriga lag i varje grupp går till B-slutspel. Slutspelet spelas efter cup-system, det vill säga utslagnings-metoden. Klass B 11 spelar efter Svenska innebandyförbundets (SIBF) spelregler för åldersklassen vilket betyder att ingen segrare koras. Denna klass kämpar istället i ett gruppspel med 7 lag i varje grupp. Här hittar ni mer info om Gothia Innebandy Cup.

Som sagt var: Är det kanske dags för ert lag att anmäla er till Gothia Innebandy Cup nu?