Junicupen, handboll

I mitten av juni spelas Junicupen, en handbollsturnering för ungdomar mellan 10 och 16 år. 2020 är det 12-14 juni, fredag-söndag. Spelplatsen är Uddevalla, ”Bohusläns mittpunkt” som arrangören säger. Arrangören är förresten Gymnastikföreningen Kroppskultur som trots namnet är en handbollsförening. Närheten till Norge gör att det förutom lag från hela Sverige varje år också kommer ett antal norska handbollsklubbar.

De äldsta lagen spelar inomhus medan de yngre lagen spelar utomhus på gräs eller konstgräs, 2 x 20 minuter för de äldsta, 2 x 10 minuter för de allra yngsta som spelar minihandboll i femmannalag, och 2 x 15 minuter för övriga klasser. Först gruppspel, sedan slutspel med priser till ettan och tvåan, förutom i miniturneringen där alla spelare får medalj. Tanken är att alla lag ska få spela så många matcher som möjligt, de som inte går till A-slutspel går till B-slutspel. Minihandbollen spelas lördag-söndag medan de andra börjar redan på fredagseftermiddagen. Men det är ju ändå sommarlov.

Det finns tre olika ”gästkort”. Ni väljer själva om ni vill bo på hotell eller gymnastiksalsgolv, med en eller två övernattningar och eventuell mat. För om ni önskar kan ni såklart ordna egen kost och logi. Funktionärer finns överallt, sjukvårdare vid spelplatserna och spelarna transporteras mellan hallar och sovplatser med bussar.

När ni ändå är i Uddevalla, ta chansen att uppleva denna pärla som är alldeles särskilt uppskattad på sommaren. En tur med Uddevallas skärgårdsbåtar ingår i gästkortet och det bör ni absolut utnyttja. Sola och bada i havet, åk ut till Hafsten Resort och hyr kanoter, spela äventyrsgolf eller tävla i luftgevärsduell!

Har ert lag inte råd att åka till Junicupen i sommar? Jodå, även om det skulle se mörkt ut nu finns det lösningar. Ni kan fylla på lagkassan genom att starta en lagförsäljning ihop med DelikatessKungen. Era spelare tar upp beställningar på företagets delikatesser, salami, ekologisk olivolja, cheddarost och andra läckerheter. DelikatessKungen levererar sedan varorna till er kontaktperson och så levererar ni till kunderna, tar betalt och behåller er vinst.

Ersättningen är helt provisionsbaserad, så ni väljer hur mycket kraft ni ska lägga på jobbet. DelikatessKungen ställer inga krav, men tillhandahåller säljmaterial och goda råd om försäljningen. Handbollen får ni sköta själva.