Handbollsturneringen Sundsvall cup

En helg i mitten av mars varje år spelas Sundsvall cup, en handbollsturnering där fler än 150 lag drabbar samman på golv och konstgräs. Det här har man hållit på med i över 30 år, så det är en cup med anor. Det säger sig självt att det aldrig hade fungerat om arrangörerna inte varit skickliga på detta, men tack vare duktiga domare, bra planer och populära kringaktiviteter kommer många lag tillbaka år efter år. Antalet anmälningar ökar ständigt, vilket också kan bero på att det kompakta formatet ger en fin gemenskap. Många handbollsföreningar kommer varje år dit med flera lag.

Turneringen är öppen för flickor och pojkar från 7 år upp till 16 år. De yngsta spelar matcher om 2 x 10 minuter på liten plan och med mjuk skumgummihandboll, fyra utespelare plus målvakt. De äldre spelar 2 x 15 minuter på stor plan, med fullt lag och med ”vanlig” boll. Mellanklassen, elvaåringarna (födda -07 eller senare) spelar på stor plan, men med sänkt ribba.

Alla lag är garanterade fyra matcher. Det är gruppspel, A- och B-slutspel, och turneringen rivstartar redan klockan 07.00 på lördag morgon, så enklast är om ni checkar in redan på fredagskvällen. Det finns tre olika prisalternativ beroende på om ni väljer att bo på skola eller hotell, eller ordnar boendet på egen hand.

Fem måltider ingår – frukost, lunch och middag på lördagen, frukost och lunch på söndagen. Samtliga serveras i cupens egna restaurang i Nordichallen om ni inte valt hotellalternativet för då ingår hotellfrukost i priset. Specialkost för allergiker går att ordna och de som önskar kan också köpa till ett färdkostpaket för hemresan.

Till Sundsvall tar ni er med bil, buss, tåg eller flyg. Arrangörerna erbjuder hämtning från tågstation och flygplats. Väl framme i Sundsvall finns cupbussar som transporterar laget mellan boende och spelplats.

Så vad säger ni, det är väl bara att slå till? För att hinna vara med redan 2019 måste anmälningsavgiften vara inne senast 1 februari. Återstår bara pengar. Om inte klubbkassan redan är fylld till bredden kan ni fylla ut den genom att starta ett försäljningssamarbete med Delikatesskungen. Säljer ni deras produkter får ni provision på slutsumman. Över 20 000 grupper, klubbar, lag och skolklasser har redan gjort det och precis som i fallet med Sundsvall cup återkommer många varje år även till Delikatesskungen.