Finansiera träning och resor

När man är aktiv i en idrottsklubb är det vanligt att det ständigt behövs pengar. Även om man samlar in och försöker så gott man kan, är det ändå en hel del som saknas när man skall iväg på turnering eller behöver köpa nya kläder, materiell, eller annat. Det finns många sätt att dra in extrapengar till laget om man skulle vilja, och för vissa har det inneburit en möjlighet att kunna resa iväg på träningsläger eller spela bortamatcher som man annars inte skulle haft råd till.

När våren närmar sig och sommaren är ett stenkast bort, är det många som sitter i klubbstugorna och filar på idéer om hur man kan finansiera allt roligt som händer och sker. Att jobba med försäljning är en metod som många har försökt, och försöker. Dock skall man hitta produkter som ger tillräcklig marginal för att det skall bli några slantar när man väl är klar med insatsen. Dessutom skall man helst kunna sälja mer eller mindre regelbundet för att det skall bli tillräckliga inkomster.

Välja produkter

Det är inte alltid helt lätt att komma fram till vad man skall sälja för att få in pengar till laget. Kanske är det en av orsakerna till att man inte får in de slantar man behöver för att ta klubben vidare. Ett tips kan vara att sikta in sig på sådana produkter som man kan sälja flera gånger om. Det vill säga konsumtionsvaror. Vissa väljer att sälja salami eller andra matvaror, medan ytterligare några är mer intresserade av strumpor eller någonting annat som går åt.

Om man kan sälja in sina varor direkt till företag, som företagsjulklappar till anställda eller som finare gåvor till samarbetspartners och finansiärer, har man träffat mitt i prick! Att hitta återkommande kunder som vill ha regelbundna leveranser, är drömmen för den som vill sälja större kvantiteter! Dessutom ger det laget helt andra förutsättningar att kunna göra en uppskattning om vad för pengar som kommer in mer eller mindre regelbundet. Det finns många lag runt om i landet som kan ha behov av lite extra klirr i kassan och ju fler som lyckas, desto bättre blir det för alla andra klubbar då man kan träffas och spela matcher utan att ekonomin och färden dit och tillbaks skall vara ett problem.